Nieuws

20 km door Brussel: een prachtig jaar voor de Brailleliga!

Gepubliceerd op 27 mei 2024

Ook dit jaar konden we rekenen op een aantal fantastische atleten die schitterden op de 20 km door Brussel. We willen iedereen bedanken!

Dankjewel aan de 403 lopers in ons team, waaronder 13 blinde of slechtziende sportievelingen en 9 begeleiders. Dankzij hen eindigde de Brailleliga op de 5e plaats in het ploegenklassement (vorig jaar 9e) en blijft de Brailleliga de beste VZW in dit klassement! Cyprien Calmels uit Namen finishte als eerste in 1:07:18 en werd 36e in het algemeen klassement!

Hartelijk dank aan de lopers die, door zich bij ons in te schrijven, een gift deden of hun wedstrijd hebben laten sponsoren. Dank aan onze Gouden Lopers Herman Van Der Loos, die € 1580 ophaalde, en Team Camille die samen € 870 ophaalden.

Dank ook aan onze sponsors Théa Pharma, Sociaal Fonds Bus & Car, Bobex, Kellogg's, Meli, Valeo, Telenet, Veolia, Degroof Petercam en Easi voor hun sponsoring en hun sportieve inzet onder de noemer #RunForBlindKids. Dankzij hen zamelt de Brailleliga meer dan € 20.000 in om de verschillende kampen en activiteiten voor blinde en slechtziende kinderen te financieren.

Een dikke dankjewel aan David & Nadia, aan onze vrijwilligers: Monique, Sofio, Danièle, Erika, Brigitte, Jean, Alexy, Sophie, Thérésa, Gérard, Chantal en onze medewerkers voor hun inzet en motivatie. Zonder hen is de organisatie van deze sportieve uitdaging voor het goede doel niet mogelijk.

Ontdek de foto’s

Van harte bedankt!

We zien elkaar terug op 25/5/2025

Het team van 403 lopers en wandelaars voor de editie van 2024.
Cyprien Calmels uit Namen finishte als eerste in 1:07:18 en werd 36e in het algemeen klassement!